Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Пульт від TV-приставки виявився заблокованим: що робити

Пульт від TV-приставки виявився заблокованим: що робити
07-02-2023

Приставки на телевізор міцно увійшли до нашого побуту, але в процесі їх експлуатації можуть бути неприємні сюрпризи. Наприклад, трапляється, коли за допомогою дистанційного пульта управління ви намагаєтеся виконати ту чи іншу дію, а TV-приймач не реагує. Ситуація неприємна, але не завжди пов'язана з виходом із ладу робочих елементів гаджета. Якщо знати, як розблокувати пульт від приставки, ви вирішите проблему за хвилини. У результаті вам не знадобляться послуги спеціалістів.

Блокування пульта від приставки – опція, передбачена багатьма авторитетними виробниками. Вона запобігає некоректним діям із гаджетом, які можуть здійснювати недбайливі користувачі. Функцію можна порівняти з блокуванням смартфонів. Про нюанси розблокування ви дізнаєтесь нижче.


Попередні дії

Заблокувати дистанційний пульт від приставки може випадкове натискання певної комбінації клавіш. Перш ніж розблокувати, необхідно переконатися, що проблема криється саме в блокуванні. Для цього потрібно виключити причини, що можуть вплинути на працездатність пульта. Варто виконати такі дії:

  1. Змінити батарейки. Встановивши нові елементи живлення, проконтролюйте їхнє правильне розташування в гніздах – вони повинні щільно прилягати до контактів утримувача.
  2. Переконатися у відсутності випадкових перешкод, які можуть опинитися між вами та ресивером. Річ у тому, що, як тільки команда задається методом натискання кнопок, на її виконання подається світловий сигнал в інфрачервоному діапазоні. Його наше око не сприймає, але воно взаємодіє з предметами, які нас оточують. Якщо між пультом і ресивером виявиться щось (навіть тонкий аркуш паперу), приставка може не запрацювати.
  3. Перевірити справність пристроїв. Натискаючи кнопки на панелі ресивера, переконайтеся, що він реагує на них. Також важливо згадати, чи не падав нещодавно пульт, чи не заливали його рідиною. Якщо такі інциденти мали місце, виникне потреба звернутися до майстра.

Користувачі, які мають універсальний пульт, повинні знати, що гаджету такого типу властиво кілька режимів роботи. Будь-який збій може статися через механічні дії або випадкове натискання клавіш. Спробуйте переключитися на режим роботи з приставкою, це може повернути гаджет у функціональний стан.

Вказані вище заходи дуже важливі: якщо ви спробуєте розблокувати пульт, а причина виявиться не в блокуванні, тоді ситуація ще більше погіршиться. Її результатом може бути те, що в майстерні, крім усунення виявленої несправності, доведеться витрачати час та кошти на додаткові налаштування.

Зверніть увагу

Отже, якщо перевірка дозволяє переконатися в справності пристроїв, але ресивер не реагує на натискання кнопок, пульт може виявитися заблокованим. Перед тим як розпочати розблокування, переконайтеся, що пристрій не перебуває в стані обмеженої функціональності. До таких належить готельний режим (часто використовується адміністрацією готелів). У цьому разі передбачаються:

  1. Обмеження параметрів каналів.
  2. Встановлений рівень регулювання звуку.
  3. Блокування деяких налаштувань за бажанням користувача тощо.

Прикладом останнього є функція батьківського контролю. У цьому разі передбачена можливість встановлювати перелік каналів, закритих для перегляду дітей, обмеження роботи зі SMART-TV та інше. Що стосується повного блокування, воно проявляється в тому, що пристрій перестає передавати на приставку правильні сигнали.


Деактивуємо обмеження

Щоб розкодувати готельний режим, необхідно прочитати інструкцію, але, якщо вона з якихось причин не збереглася, скористайтеся інтернетом. У процесі пошуку звертайте увагу на розділи:

  • Hotel;
  • Display;
  • Hotel Mode.

У більшості випадків розблокування готельного режиму здійснюється з використанням клавіш «Меню», «Увімкнення/Вимкнення», «Без звуку». Варіанти виходу передбачені різні (залежать від виробника, моделі та інших факторів). На одному пристрої розкодувати готельний режим можна комбінацією Display – Menu – Power, а на іншому необхідно натиснути Display – Menu – Mute – Power.

Після натискання клавіш у потрібній послідовності висвітлюється меню з пунктами «Скинути» («Reset»). Вибирайте, натиснувши «Menu» або «OK». Завершивши процедуру, перезапустіть приставку.

Щоб зняти батьківський контроль, користуються функцією «Меню». У цьому процесі є один нюанс: необхідно знати ПІН-код. Якщо ви забули його, спробуйте використовувати стандартні варіанти. Це можуть бути чотири однакові цифри, здебільшого «0» або «1». Саме такі комбінації переважно встановлюються виробниками за умовчанням.

У тому разі, якщо ви змінювали ПІН самостійно, але забули його, доведеться зробити скидання, використовуючи спеціальну комбінацію клавіш. Для того щоб її дізнатися, вивчіть посібник з експлуатації – там має бути описано, що робити в подібних ситуаціях.

Розглянемо метод розблокування батьківського контролю на пульті марки LG. Знайдіть у меню пункт «Безпека». Після цього на екрані має з’явитися опція «Скидання ПІН-коду». Вибравши її, довільно введіть чотири будь-які цифри. Як тільки ви це зробите, ще рано підтверджувати операцію клавішею «ОК». Вам потрібно буде натиснути перемикання каналу в наступній послідовності:

  1. Наперед – 2 рази.
  2. Назад – 1 раз.
  3. Наперед – 1 раз.

Після цього вводяться цифри 0313, що підтверджується кнопкою «ОК». Внаслідок цих дій ПІН-код відновлюється до заводських налаштувань.

Позбавляємося повного блокування пристрою

Щоб розблокувати пульт від приставки, необхідно знайти друковану інструкцію та дотримуватися її рекомендацій. Якщо функція «Меню» працює, спробуйте скористатися нею. На практиці відомо кілька універсальних способів розблокування.

Перший – це метод із батарейками. Спочатку їх потрібно акуратно витягти з пульта, після чого натискаєте кнопку подачі живлення та, утримуючи її, повертаєте батарейки в утримувач. Можна також спробувати застосувати методику розблокування за допомогою клавіатури. Для цього необхідно натиснути будь-яку кнопку та утримувати її протягом 10 або 15 секунд. Іноді з цією метою передбачена комбінація «EXIT» + «1» + «9».

Як і при розблокуванні батьківського контролю, щоб «оживити» пульт на приставку, можна використовувати коди. Для запуску процесу натискається певне поєднання клавіш, після чого вводиться код розблокування. Які саме клавіші використовувати, має бути вказано в інструкції, а також можна дізнатися у спеціаліста, але зазвичай це «Р» та «+». Що стосується коду, то починати потрібно зі стандартних комбінацій, наприклад:

  • 0000;
  • 1111;
  • 1234 та ін.

Якщо вони не спрацьовують, спробуйте будь-які поєднання цифр, одне з них може виявитися правильним. Але на деяких моделях робити цього не доведеться. Розблокування може бути здійснене, якщо після комбінації «Р» та «+» затиснути «MENU», а потім натиснути по черзі «Наступний канал» та «Підвищення гучності».

Враховуємо особливості конкретних брендів

Перед тим як розблокувати пульт від приставок, зверніть увагу на фірму, яка його виготовила. Річ у тому, що продукція кожного виробника має певні особливості, і це може спростити процес. Наприклад, пульти, випущені Samsung, при падінні, ударах та інших механічних впливах переходять у стан захисного режиму. Щоб його розблокувати, використовуйте методику з батарейками, яка була описана вище. Аналогічна дія буде ефективною також на пультах фірми LG. Якщо пристрій не вдається розкодувати в такий спосіб, можна спробувати використання клавіш-стрілок, розташованих на ПДУ: «Вгору», «Вниз», «Праворуч», «Ліворуч».

Щоб розблокувати пульт дистанційного керування Philips, підключіть його до приставки. Для цього треба розмістити гаджет перед нею, натиснути синю та червону клавіші телетексту. Підключення повинне відбутися через 10 сек. Якщо ці маніпуляції не дали результату, це може вказувати на те, що на приставці встановлений батьківський контроль. Щоб розблокувати його на Philips, необхідно одночасно натиснути кнопки зниження та увімкнення гучності. Після того як ви це зробите, має стати доступним порожній канал, через який відкривається вхід у меню. Зайшовши туди, ви зможете відключити батьківський контроль за інструкцією до гаджета цього бренду.

Аналогічні дії виконуються також для того, щоб розблокувати пристрій торговельної марки Sharp. Але для продукції цієї фірми все може виявитися ще простіше. Щоб розблокувати пульт від приставки, спробуйте спочатку використовувати стандартні паролі типу «0000». Якщо не допоможе, виконайте алгоритм розблокування Philips. Щоб повернути до робочого стану пульт ДУ, випущений фірмою Motorola, знадобиться одночасне натискання клавіш «STB» та «ОК». Далі можуть бути нюанси. Наприклад, можна натиснути або «DELETE», або число 801, а потім знову «STB». Щоб уточнити порядок дій, скористайтесь інструкцією, і це стосується продукції будь-яких торговельних марок.