Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як перевірити чи працює пульт

Як перевірити чи працює пульт
01-12-2021

Сучасні користувачі вже й не згадають про ті давні часи, коли їм доводилося перемикати канали, збільшувати гучність звуку або регулювати зображення, встаючи з дивану. Тому, коли телевізор перестає відгукуватися на команди пульта, це спричиняє дискомфорт.

Якщо не працює пульт до телевізора, причин буває багато, зокрема й неправильний догляд. Розглянемо найбільш поширені причини, що провокують проблеми з дистанційним керуванням.

Чому телевізор не реагує на пульт: батарея

Якщо пульт дистанційного керування передає сигнали на телевізор із затримками, час від часу вимикається, перевірте батарейки.

Несправність пристрою

Такий збій буває в будь-яких моделей пристроїв. Причиною того, що немає зв’язку телевізора з пультом, може бути інфрачервоний датчик. Але пульт — більш вірогідний ініціатор збою, ніж ТВ чи приймач.

Брак узгодження частоти сигналу

Індикатор горить, але телевізор не вмикається за допомогою пульта? Такий збій часто трапляється у Sony і LG. Варто перевірити його на такій самій моделі, що й у вас.

Сигнал зникає

Не відбувається вимкнення/включення, індикатор реагує, але не працює, або телевізор починає відгукуватися після багаторазового натискання. Подібні проблеми характерні для техніки Philips та Samsung.

Перешкода

Переконайтеся в тому, що лампа денного світла чи побутові прилади не заважають сигналу. Така ситуація виникає, якщо встановити телевізор на кухні.

Проблема в телевізорі

У результаті тестувань ви дійшли висновку, що пульт дистанційного керування робочий? Є кілька варіантів, чому телевізор не реагує на пульт: ТВ не працює належним чином або стався збій процесора. Усунути таку проблему власними силами, тільки якщо ви не профільний майстер, не вийде.

як перевірити пульт до телевізора

Як перевірити пульт до телевізора

Як перевірити пульт до телевізора? У разі, якщо пристрій не реагує на команди з пульта дистанційного керування, виконайте такі дії.
  • Замініть батареї.
  • Перевірте, чи працює ІЧ-датчик: для цього можна скористатися методом із камерою смартфону.
  • Якщо батареї нові, перевірте, чи працюють усі кнопки.
  • Увімкніть телевізор кнопкою на корпусі — щоби виключити проблеми, пов’язані безпосередньо з ним.

Дата публікації: 01.12.2021
З повагою, команда ВАШ ПУЛЬТ