Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як підібрати пульт до кондиціонера: Поради для різних моделей

Як підібрати пульт до кондиціонера: Поради для різних моделей
07-12-2021

Важливий елемент для функціонування кліматичної техніки

Для сучасного кондиціонера пульт дистанційного керування – це не розкіш, яка спрощує дії користувачів. Саме в ньому зосереджені функції включення та вимкнення, а також налаштування, завдяки яким техніка використовується максимально ефективно та раціонально. Логічно, що пульт, який вийшов із ладу, намагаються полагодити. Але бувають ситуації, коли через різні причини відновити його неможливо. Тоді стає актуальним питання щодо того, як підібрати пульт до кондиціонера. Нижче спробуємо дати пораду з цього приводу.

Корисна інформація

Якщо на кондиціонері виходить з ладу дистанційний пульт, досить складно знайти його аналог, особливо заводську модель. На цей випадок є гарна альтернатива – універсальні ПДУ. У них безліч позитивних особливостей, і, головне, можна підібрати такі пристрої, які підходять до будь-яких спліт-систем, незалежно від бренду. Завдяки точним налаштуванням універсальний пульт підвищує ефективність кондиціонера. Для нього характерні:

  1. Надійність.
  2. Великий радіус дії.
  3. Простота налаштувань.
  4. Стійкість до радіоперешкод.

У виготовленні універсальних пультів керування використовуються якісні комплектуючі та дуже міцні матеріали для корпусу. Це забезпечує стійкість до ударів та різних механічних впливів. Отже, універсальні пульти довговічні.

Особливості вибору

Купуючи універсальний пульт саме для кондиціонера, пам'ятайте, що він підходить лише для цього типу техніки. З його допомогою одночасне керування спліт-системами, телевізорами або, наприклад, пральними машинами неможливе. Для цього вам краще купити пристрій, що належить до іншої товарної категорії, про що вам розкажуть у магазині.

Якщо ви вирішили обрати оригінальний пульт керування кондиціонером, зверніть увагу на його корпус. Там зазвичай виробники пишуть найменування моделі та інші дані. Якщо маркування не проглядається, то можна спробувати підібрати гаджет, орієнтуючись на марку спліт-системи. І тут існує чималий шанс вдало вибрати альтернативу. Річ у тому, що більшість пультів для спліт-систем від одного й того ж виробника взаємозамінні та повинні підходити на будь-яку модель.

Якщо ви все-таки надали перевагу універсальній модифікації, необхідно вивчити посібник з експлуатації пристрою, який зацікавив вас. Там зазначаються коди спліт-систем тих марок, які вона підтримує, а таких у пам'яті ПДУ може утримуватися до 6 тисяч. Від їхньої кількості залежить і вартість пристрою. Чим він дорожчий, тим ширшим є модельний ряд кондиціонерів, які можуть з ним взаємодіяти. Втім, однією з переваг універсальних пультів є вартість, яка завжди значно нижча, ніж у оригінальних виробів. Отже, у будь-якому разі їхня купівля вигідна.

Важливим нюансом є поділ універсальних пультів управління на монобрендові та мультибрендові. Перші працюють із кондиціонерами однієї торговельної марки, другі взаємодіють із технікою від різних виробників. Ви самостійно визначаєте модифікацію пристрою, який вам потрібен. Якщо виникають питання, підібрати гаджет допоможуть фахівці, які працюють у магазині.

Що потрібно знати про налаштування

Після придбання універсального пульта управління його необхідно «прив'язати» до кондиціонера. Налаштування здійснюються ручним та автоматичним способами. Якщо ви вирішили скористатися першим варіантом, потрібно вставити батарейки в гаджет. При увімкненні живлення на дисплеї пристрою з'являться головні функції.

Після цього виконується пошук коду кондиціонера, для котрого призначений пульт. Здійснюється цей процес у суворій відповідності до рекомендацій, викладених в інструкції. Натисніть клавішу Select, після чого на дисплеї з'являється поле, куди вводиться код кондиціонера. Якщо все правильно, пульт почне взаємодію з блоком керування. Якщо ручну прив'язку зробити не вдалося, необхідно скористатися автоматичною.

Щоб перейти до автопошуку коду, варто натиснути кнопку «Select» та утримувати її протягом 6 секунд. Після того як пульт переходить у режим автоматичного пошуку, кнопку потрібно відпустити. У цей час на екрані почнуть змінюватися коди сигналів. Як тільки спліт-система відреагує на код, пошук необхідно зупинити. Робиться це натисканням на «Ок» або «Enter».