Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як переключити т2 без пульта

Як переключити т2 без пульта
06-01-2023

Більшість сучасної техніки розраховано на дистанційне керування за допомогою пульта. Компактний контролер із клавішами на передній панелі передбачений у комплекті. Але не завжди його вдається зберегти. Буває, що пульт псується, остаточно виходить з ладу з різних причин, губиться. Але включити приставку та користуватися нею все одно потрібно. Виробники Т2 це передбачили.

Розібратися з керуванням без ПДК нескладно. Достатньо знайти кришку на передній панелі ТВ-приставки. Необхідно відкрити її – це можна зробити, підчепивши якимось твердим предметом або натиснувши клавішу, якщо вона передбачена. Так, будуть доступні кнопки для керування. Попередньо варто подивитися інструкцію, тому що у кожного виробника свої особливості їхнього розташування.


Навіщо і як це зробити

Якщо пульт загубився або зламався, це не означає, що приставкою користуватися більше не можна і потрібно купувати нову. Якщо оригінальний контролер або якісний аналог у продажу знайти не виходить, варто придбати універсальний ПДК. Це сучасний прилад, у пам'яті якого збережено велику кількість кодів на різні марки та моделі техніки. Достатньо синхронізувати його з конкретним пристроєм.

Для налаштування універсального пульта в процесі приставки слід увімкнути. Тому потрібно розібратися, як це зробити, коли оригінального контролера немає. Спосіб дуже простий - витягнути вилку дроту з розетки, а потім знову вставити. Панель знаходиться за кришкою, заздалегідь її потрібно знайти. Як це зробити, писалося вище.

Як правильно настроїти обладнання

Послідовність дій залежить від моделі та виробника приставки. Деякі різновиди легко налаштовуються без пульта, за допомогою кнопок управління на панелі. Достатньо знайти вкладку меню, відкрити та натиснути необхідну клавішу на ТБ. Ще один спосіб – одночасно натиснути кнопки регулювання гучності. Саме вони знадобляться також у стандартному налаштуванні. 

У старих приставках до 6 каналів, решта перемикається шляхом обертання коліщатка. Якщо вдома стоїть тюнер із Wi-Fi, для його підключення потрібно виконати такі дії:

  • вставити кабель USB;
  • вибрати «Налаштування», потім перейти в розділ «Система»;
  • опуститись нижче по сторінці, до пункту «Налаштування мережі» та натиснути на «ОК»;
  • у розділі «Налаштування Wi-Fi» вибрати відповідну назву;
  • система запросить пароль. Настроювання необхідно продовжити після введення даних.

Якщо скористатися цією схемою, вийде переключити телепередачі на приставці навіть тоді, коли пульта немає. Щоправда, постійно вдаватися до неї не зовсім зручно. Якщо оригінальний ПДК втрачений, варто купити універсальний.

Як перемикати канали без контролера

Найпростіший спосіб – скористатися клавішами на передній панелі. Натисніть і утримуйте CH+, щоб перейти до потрібного каналу. Ця кнопка також допоможе увімкнути телевізор, якщо немає пристрою для дистанційного керування. Деякі моделі мають сенсорні, приховані клавіші. Вони практично непомітні та не клацають.

Для простого керування можна знайти джойстик, розташований внизу. Він рухається у різні боки. Якщо натиснути на нього, телевізор увімкнеться. Таким чином, для роботи з приставкою не на відстані можна користуватися кнопками на панелі, якщо вони є, або джойстиком. У такий же спосіб регулюють гучність, вибирають сигнал, інші налаштування. Тут все залежить від конкретної моделі Т2.

Управління Т2 без пульта

Більшість сучасних приставок розраховані на керування за допомогою смартфона. Іноді виникають проблеми. Зокрема, у власників iPhone – не всі типи тюнерів із ним сумісні. Буває, що телевізор не синхронізується з тим чи іншим додатком або модель ТВ-приставки не працює із застарілою версією девайса. Тож якщо додаток для Т2 потрібно поставити і телефон, тоді необхідно зробити все точно, як написано в інструкції.


Смартфони є у більшості користувачів техніки. Тому розібратися з управлінням через нього не важко. Необхідний додаток дуже просто знайти в Google Play. Достатньо набрати в пошуковому рядку «керування ТВ-приставкою», і система покаже, що для цього необхідно встановити. Щоб точно вгадати, рекомендується завантажити одразу кілька варіантів і спробувати їх по черзі. Так, можливість вгадати і знайти потрібне вище.

Після того, як програма встановлена, потрібно увімкнути Wi-Fi, щоб синхронізувати тюнер і смартфон. Далі переходять до налаштувань. Іноді може знадобитися інсталяція програми і на приставці. Спосіб управління у кожної програми різний. Одні працюють за принципом пульта та джойстика, при цьому потрібну команду пишуть у пошуковому рядку. В інших передбачено сучасний функціонал – наприклад, запуск YouTube, трансляція роликів на телевізор зі свого девайсу.

Мало хто замислюється над тим, що робити, якщо одного разу пульт до ТБ-приставки загубиться або зламається. Але багато виробників враховують такий момент і передбачають можливість управління та іншими способами. Для сучасних моделей, наприклад, необхідне встановлення спеціальної програми. Знайти його не складе труднощів у Google Play. Варіантів достатньо, тому можливість успішно налаштувати той, який буде корисним, велика.