Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як налаштувати універсальний пульт без коду

Як налаштувати універсальний пульт без коду
06-01-2023

Для сучасної техніки передбачено дистанційне керування. Регулювати гучність, перемикати канали, користуватись іншими функціями дозволить пульт. Це компактний контролер, у пам'яті якого збережено спеціальний код, що збігається з цифровим значенням конкретної марки та моделі. Тим, у кого вдома багато обладнання, незручно користуватися ПДК для кожного приладу.

У таких ситуаціях оптимальним рішенням стане покупка пульта універсального. Такий пристрій дозволить керувати всією електронікою шляхом натискання однієї-двох кнопок. Але для цього його потрібно заздалегідь налаштувати. Для цього користуються кодами – для кожної марки та моделі приладу надається окремий. Але якщо інструкцію втрачено і знайти її не можна, потрібно шукати інші способи підключення.


Що робити, якщо кодів немає

Принцип роботи універсального ПДК простий. У пам'яті такого пристрою збережено кілька десятків або навіть сотень кодів техніки від різних виробників. Щоб конкретний телевізор працював за допомогою пульта, під час підключення потрібно ввести цифрове значення, передбачене для нього. Отже, якщо коду немає, встановити пару між контролером і електронікою не вийде. 

Деякі намагаються знайти список кодів в інтернеті, але часто буває, що вони не спрацьовують. У такому випадку зручний універсальний пульт з можливістю автоматичного пошуку сумісних приладів. Достатньо натиснути на відповідну кнопку, щоб запустити автосканування. Цей спосіб можна використовувати, якщо немає кодів. Але необхідно тримати ПДК поруч із технікою, інакше він не спрацює.

У момент автоматичного сканування телевізор має бути ввімкнено. Про те, що пошук виконується, вказує миготливий діод червоного кольору. Якщо пару встановлено успішно, код зберігається в пам'яті контролера до з'єднання останнього з іншим пристроєм. Наступні підключення пройдуть простіше і швидше, тому можна використовувати виріб для керування іншою технікою.


Налаштування шляхом віддаленого програмування

Цей спосіб працює не зовсім так, як автоматичне підключення. Щоб налаштувати за цією технологією, спочатку потрібно виконати кілька дій на ПДК, а на приладі, з яким потрібно встановити пару. Перш за все, потрібно увімкнути телевізор або інший пристрій. Подальші кроки:

  • вибрати кнопку TV на панелі пульта. Як правило, у універсальних моделей кілька клавіш, які підходять для конкретних одиниць техніки;
  • натисніть і утримуйте клавішу SET, щоб перейти в режим програмування. У деяких моделях це робиться за допомогою іншої комбінації – наприклад, TV1+Mute;
  • періодично натискати клавішу ON на панелі контролера. По миготливому індикатору легко зрозуміти, що сигнал відправляється та приймається технікою;
  • відразу після вимкнення пристрою потрібно зберегти налаштування. Для цього потрібно натиснути кнопку ОК.

Такий спосіб зазвичай допомагає підключити універсальний пульт тоді, коли немає коду. Але може виявитися, що він не працює для конкретних моделей ПДК. Відгуки показують, що віддалене програмування підходить для більшості приладів, представлених такими відомими виробниками, як Philips, Thomson, One For All. Іноді замість SET є SETUP. У деяких пультах є кнопка Magic для налаштування без коду.

Ще один спосіб – налаштувати шляхом поєднання цифр на клавіатурі пульта. Необхідно набрати 9999, утримуючи 9, доки телевізор не вимкнеться. Далі запуститься автонабір каналів. Весь процес займає в середньому 15 хвилин.