Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як налаштувати універсальний пульт?

Як налаштувати універсальний пульт?
16-06-2020

Кожен пульт унікальний, навіть універсальні пульти відрізняються між собою. Дуже часто їх налаштування може значно відрізнятися і неможливо написати єдину інструкцію з налаштування для всіх універсальних пультів. Саме з цього, не слід втрачати або викидати інструкції після покупки пульта до Вашої техники. На численні прохання, в цій статті ми розглянемо найбільш поширені види і способи налаштування універсальних пультів для телевізорів, кондиціонерів, цифрових приставок DVB-T2, тюнерів, автомагнітол, музичних центрів і т.д.


Що важливо знати при виборі пульта:

1. Універсальний пульт не може підійти до всієї техніки! Це найчастіша помилка, що приносить користувачам розчарування, колосальну втрату часу і нервів. При виборі універсального пульта необхідно перевіряти його на сумісність з пристроєм, яким збираєтеся користуватися, дивитися до яких брендів він підходить. Можливо, доведеться ризикувати, щоб дізнатися підійде, чи ні.

2. Функціонал. Не всі функції будуть збережені, а деякі функції будуть "не на своїх місцях", що призведе до незручності при використанні. 

3. Купуючи техніку за кордону (частіше це Європа), подбайте про пульт заздалегідь, поки працює оригінальний пульт. Іноді, втративши пуль, або втративши потрібні функції в ньому, дуже складно знайти заміну. 

Як налаштувати пульт для телевізора або приставки?

Є кілька варіантів, якими ви можете скористатися:

1. Ручний. Введення коду з бренд-листа або інструкції. Налаштування відбувається шляхом входу в режим навчання (зазвичай одночасним натисканням кнопки SET + POWER, або утримуванням однієї з них протягом певного часу), вибору потрібного коду згідно з оригіналом і безпосередньо набору коду на пульті.

2. Автопошук, даний вид настройки найбільш поширений серед користувачів, але займає досить багато часу. В середньому, на видачу одного коду приходить 1,5 - 2,5 секунди і на універсальному пульті з 500 кодами це займе близько 20 хвилин. Здається що це не багато, але якщо для налаштування необхідно утримувати кнопки, то це далеко не просто. Налаштування відбувається шляхом затиснення і утримування кнопки SET (в разі відсутності такої, утримується кнопка POWER), до моменту підбору потрібного коду. Прі завершенні налаштування, на екрані з'явится індикатор гучності або значок MUTE. Відповідно, якщо при налаштуванні утримувалася кнопка, то її просто потрібно відпустити, а якщо пульт був введений в режим навчання натисканням SET або POWER, то необхідно повторно натиснути її, або кнопку ОК.

3. Налаштування згідно бренду здійснюється шляхом затиснення певної кнопки (відповідно до інструкції), необхідно утримувати її до появи на екрані індикатора гучності або значка MUTE. Зазвичай таблиця відповідності виглядає приблизно так: Samsung - Mute, LG - Sleep, Toshiba - 1, Philips - 2 ...

Не варто забувати, що є й інші варіанти налаштування, а більш детальну інформацію слід вивчати виходячи з обраної моделі пульта.


Інструкції до популярних універсальних пультів

Інструкція до CHUNGHOP RM-L7
Інструкція до HL-1340E
Інструкція до HL-695E
Інструкція до R-TV2

Як налаштувати пульт для кондиціонера?

Універсальні пульти для кондиціонерів також мають бренд-лист в інструкції на 1000-6000 кодів. Для перегляду інструкції до популярних моделей переходите по посиланням нижче.


Як налаштувати аеромишь ?

Так само для Вас зробили інструкції до популярних моделей airmouse (пультв-аеромишки)):

У разі, якщо Ваш домашній улюбленець погриз пульт і Ви не можете знайти до нього заміну, не поспішайте його викидати. Краще подивіться відео нижче до кінця.