Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

На пульті кондиціонера не вмикається HEAT: Що робити в такому разі?

На пульті кондиціонера не вмикається HEAT: Що робити в такому разі?
03-12-2021

Кондиціонер є технічно складним багатофункціональним обладнанням, ефективність роботи якого залежить від правильності монтажу та експлуатації. Пристрій призначений не тільки для охолодження, але й для обігріву приміщень. Сучасні спліт-системи мають безліч режимів роботи, у тому числі фільтрацію повітря, осушення, зволоження тощо. Якщо на пульті кондиціонера не включається HEAT, взимку це може завдати певних незручностей і дискомфорту.

Пульт кондиціонера не включає обігрів

При активації функції обігріву перші 3-5 хвилин може функціонувати лише вентилятор. Таким чином, запобігає подачі холодної повітряної маси, поки обладнання прогрівається. Якщо температура на вулиці мінімальна, то нагрівальна здатність кондиціонера також буде низькою.
Чому не вмикається режим обігріву:
  • Несправність клапана чи компресора. Це важливі елементи у будь-якій системі кондиціонування незалежно від режиму роботи. Якщо чотириходовий клапан несправний, пристрій буде працювати як вентилятор без обігріву повітря. У режимі охолодження кондиціонер працює нормально. При несправному компресорі система не працюватиме і на обігрів.
  • Наявність льоду у фреоновому контурі. Принцип дії пристрою залежить від того, наскільки фреон вільно циркулює в замкнутому контурі. Лід забиває канали, запобігаючи переміщенню тепла. Проблема може бути обумовлена ​​тріщинами у корпусі, виробничими дефектами та некомпетентністю монтажників.
  • Нестача фреону у системі. Знижений тиск та нестача робочої рідини стає причиною погіршення обігріву.
  • Надворі холодно. У мороз обігрів буде неефективним. Режим HEAT дозволяє збільшити температуру в приміщенні не більше ніж на 3 градуси. Більшість спліт-систем розрахована на обігрів до -10 °С.
  • Несправність вентилятора. І внутрішній, і зовнішній блок оснащуються вентиляторами. Якщо один із них не працює, виникнуть проблеми з обігрівом. Коли вентилятор крутиться, це вказує на необхідність заміни вузла.
Якщо пульт кондиціонера не включає обігрів, це може бути обумовлено несправністю ПДК. Можливо, між пультом і блоком спліт-систем є перешкоди або потрібно просто поміняти батарейки. Порушення сигналу може бути пов'язане із забрудненням або несправністю діода ПДК.

Як увімкнути режим на кондиціонері HEAT

Є кілька варіантів увімкнення режиму HEAT на пульті кондиціонера:
  • Натисніть кнопку MODE, щоб перевести індикатор на індикатор сонечка або напис HEAT. За допомогою кнопок керування підніміть температуру до потрібного значення. Змінюючи режими роботи, ПДК необхідно тримати спрямованим у бік блоку управління спліт-системою, щоб забезпечити надійну передачу сигналу. Через кілька хвилин функція HEAT у кондиціонері має увімкнутися.
  • Якщо кнопка MODE відсутня, ПДУ повинен передбачати клавіші з індикаторами сніжинки, вентилятора, сонечка тощо.
Функція обігріву передбачається не у всіх спліт-системах. Часто нагрівання повітря не відбувається через неправильні установки в ПДУ. Якщо ви ввімкнули режим HEAT, перевели індикатор на значок «сонечко», почекали 5 хвилин, а кондиціонер все одно не працює, найімовірніше, буде потрібно ремонт блоку керування.