Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як запрограмувати пульт

Як запрограмувати пульт
02-04-2021

Як запрограмувати пульт: настройка ПДУ для телевізора, приставки та шлагбаума

Принцип роботи пульта заснований на передачі сигналу певної частоти на приймач ТВ, ресивера або іншого обладнання. З необхідністю прив'язки, як правило, стикаються при несправності ПДУ, заміні пристрою або обнулення налаштувань. Про те, як запрограмувати пульт і які існують ефективні способи, читайте нижче.

Як запрограмувати пульт: основні способи

Як запрограмувати пульт від приставки, телевізора та іншої техніки:

  1. Ручна настройка. Незалежно від того, для чого використовується ПДУ (ТВ, ресивери або шлагбауми), даний режим має на увазі ручне перепрограмування. Оскільки принцип дії будь-якого пульта заснований на передачі сигналу (команди певній послідовності) через роз'єм на приймач, настройка полягає в навчанні нового ПДУ комбінаціям імпульсів. Тобто в пам'ять пристрою потрібно самостійно ввести код для управління конкретною моделлю телевізора або іншого обладнання.
  2. Автоматичний режим. Якщо мова йде про універсальний пульт, в його пам'ять вшита база кодів. В даному випадку при синхронізації з технікою, ПДУ автоматично підбирає і зберігає потрібну комбінацію, яка буде використовуватися для управління.
Якщо мова йде про оригінальні пульти, призначені для роботи з певними телевізорами або приставками, то прив'язка таких пристроїв не потрібно. Вони спочатку запрограмовані на роботу з конкретною моделлю техніки.

Як запрограмувати пульт для телевізора і ТБ боксу

Як запрограмувати пульт для телевізора на прикладі ПДУ DEXP:

  1. Увімкніть ТВ і наведіть на нього дистанційку.
  2. Натисніть кнопку вибору телевізійного режиму ( «TV» або інша клавіша з індикаторів у вигляді телеприймача).
  3. Затисніть «SET» і утримуйте декілька секунд, поки не спрацює діодний індикатор.
  4. Для запуску автоматичного пошуку кодів натисніть клавішу перебору каналів.
  5. Після того, як запрограмувати пульт вдалося, індикатор згасне. Натисніть «ОК», щоб підтвердити дію і зберегти налаштування. Якщо забаритися і не клікнути «ОК» відразу, процедуру доведеться повторити.

Якщо у вас є Android-приставка, рекомендуємо запрограмувати пульт від ТВ боксу відразу після її покупки. У комплект поставки ресивера входить оригінальний ПДУ.

Програмований пульт для телевізора можна навчити всіх функцій фірмового пристроя для управління приставкою. Відповідно, ви зможете використовувати один ПДУ і для ТВ, і для ресивера.

На прикладі приставки Android X96 розберемо, як запрограмувати пульт від телевізора:

  1. Зайдіть в режим програмування ПДУ від ТБ боксу. На приладі управління для Android X96 передбачено дві кнопки «Power» (червона і сіра, зліва і справа відповідно). Перед тим, як запрограмувати пульт від приставки, увійдіть в меню програмування, затиснувши праву кнопку (сіру). Клавіша утримується кілька секунд, індикатор почне моргати. Відпустити її можна після того, як світлодіод перестане блимати і почне горіти рівно.
  2. Виберіть і натисніть кнопку, функцію якої хочете передати новому пульту. Наприклад, це клавіша зменшення гучності. Натисніть її на ПДУ, індикатор кнопки «Power» знову закліпає.
  3. Покладіть програмований пульт від телевізора навпроти пульта для управління приставкою, з якого передаються команди. На ньому також потрібно натиснути відповідну клавішу. Оскільки програмований ТВ пульт почали з навчання команді зниження гучності, натисніть кнопку «Vol-» один раз.
  4. При успішному запам'ятовуванні функції світлодіод кілька разів моргне і продовжить горіти. Натисніть «ОК». Індикатор відключиться, що свідчить про успішне програмування нового ПДУ.
  5. Для настройки інших кнопок виконуються аналогічні дії. Тобто перед тим, як запрограмувати пульт від ТВ приставки, потрібно увійти в режим прив'язки, затиснувши «Power». Вибирається кнопка, функція якої передається на новий ПДУ, і т. д.
Після того, як запрограмувати пульт ТВ бокс вийшло, перевірте роботу телевізора або приставки. Пристрій повинен реагувати на команди ПДУ.


Як запрограмувати пульт від воріт: інструкція для CAME, FAAC, Doorhan

Програмувати пульти для управління шлагбаумами і воротами необхідно для того, щоб у вас завжди було запасний пристрій. В такому випадку втрата або вихід з ладу основного ПДУ не завдасть проблем. Потрібно враховувати, що різні пристрої передають сигнали на різній частоті. Відповідно, щоб запрограмувати пульт від воріт, який буде повноцінно виконувати всі функції, необхідно придбати ПДУ того ж бренду, що і оригінал. 
Як запрограмувати оригінальний пульт для воріт на прикладі CAME:
  1. Для запису першого брелка на блоці управління потрібно натиснути і утримувати клавішу СН1.
  2. Як тільки світлодіодний індикатор почне блимати, натисніть на ПДУ кнопку, яку потрібно навчити. Також утримуйте її. Клавішу СН1 на блоці управління відпускати не потрібно.
  3. Після того, як запрограмувати пульт від воріт вдалося, індикатор перестане блимати і буде горіти постійно. Тепер кнопки на пульті і розподільній скриньці можна відпустити.
Залежно від моделі, радіус дії пристрою може бути значно менше, ніж зазначено в сервісному керівництві. Зазвичай це обумовлено різними перешкодами у вигляді зборів, споруд або підвищень ландшафту. Виправити проблему допоможе більш потужна антена для блоку управління - в такому випадку радіус дії може збільшуватися на 100-150 м.
Після того, як запрограмувати пульт від шлагбаума вийшло, потрібно скопіювати його код на запасний брелок (інструкція на прикладі серії CAME TOP):
  • Натисніть на пристрої одночасно дві клавіші. Їх необхідно утримувати до моменту, поки мигання світлодіода не прискориться
  • Натисніть кнопку, яку потрібно прив'язати.
  • Запрограмувати пульт від шлагбаума можна після того, як індикатор загориться. Основний ПДУ розміщується навпроти нижньої частини брелка. Натискається робоча кнопка.
  • Якщо все зроблено правильно, світлодіод тричі блимне, після чого відключиться. Ці дії повторюються для кожного програмованого ПДУ.

Як запрограмувати пульт від воріт на автоматиці для систем FAAC (на прикладі двоканального девайса):

  1. На основному ПДУ (майстер-ключ) одночасно натисніть і утримуйте кнопки Р1 і Р2. Через кілька секунд світлодіод почне блимати.
  2. Клавіші потрібно відпустити. Індикатор перестане моргати і буде горіти.
  3. Покладіть пристрої поруч. Кнопка з функцією, якої необхідно навчити, натискається на старому ПДУ одночасно з клавішею, яка програмується на новому девайсі. У разі успішної прив'язки індикатор на якому навчають пристрої моргне двічі.

Перевірте працездатність ПДУ. Якщо все в порядку, програмуйте другу кнопку.

У брелках виробника Doorhan, що випускає автоматику для воріт, не передбачена можливість прив'язки нового ПДУ з уже наявного пристрою. Програмування можливе тільки з приймача блоку управління. Такий спосіб складніший і трудомісткий, хоча і безпечний.

Як запрограмувати пульт, якщо немає рідного, для систем Doorhan:

  1. На приймачі натискається і утримується кнопка «Rec» (клавіша може називатися «Запис»).
  2. На платі повинен включитися світлодіод під написом «LED1».
  3. Новий девайс підноситься до приймача та на декілька секунд затискається клавіша яку треба навчити. Програма повинна передати код на ПДУ.
  4. Перевірте, як працює брелок.
Якщо функція передалася новому пульту, можна програмувати інші клавіші. На згадку деяких моделей блоків управління Doorhan можна вносити до сотні і більше ПДУ.

Як запрограмувати універсальний пульт

Як запрограмувати пульт на прикладі універсальної моделі HUAYU VP-002:

  • Затисніть кнопки «SUB-TV» і «DVB» на новому ПДУ. Для інших моделей HUAYU можна використовувати клавіші «POWER» і «SET». Коли індикатор почне блимати, це говорить про готовність пристрою до програмування.
  • Введіть код, відповідний моделі ТВ. Інструкція з комбінаціями входить в комплектацію пристрою. Якщо до заміни використовувалася ця ж модель ПДУ, заново записувати код пульта не потрібно.
  • При успішному прийнятті сигналу світлодіод вимкнеться.
  • Якщо цей спосіб не допоміг, є ще один варіант програмування. Направте універсальний ПДУ HUAYU VP-002 на приставку, попередньо включивши її, після чого затисніть кнопку «DVB». Здійснить автоматичний пошук потрібного коду. 

Як запрограмувати пульт за допомогою RCCREATOR

Алгоритм налаштування ПДУ:
  1. Скачайте і встановіть програму RCCREATOR на ПК.
  2. Запустіть утиліту.
  3. Встановіть в універсальний пульт-болванку робочі батарейки та підключіть його до комп'ютера або ноутбука через USB.
  4. Головне меню програми розділене на два вікна. У лівій частині є поле «Модель». До цього рядка необхідно вказати назву пульта, функцій якого потрібно навчити в новий пристрій. Наприклад, це ПДУ для телевізора Samsung BN59-00507A.
  5. Натисніть «Фільтр». RCCREATOR знайде необхідну прошивку.
  6. Для програмування підключеного до комп'ютера ПДУ, тут же, в лівій частині головного вікна, виберіть тип пристрою - TV, DVD, SAT (ресивер) або 4 в 1. Як приклад візьмемо 4 в 1.
  7. Натисніть кнопку «Запрограмувати пульт» на верхній панелі інструментів. Відкриється вікно з чотирма осередками, в які можна записати прошивку. Оскільки оригінал Samsung BN59-00507A - це ПДУ для телевізора, вибирайте осередок TV. Натисніть зелену кнопку і зачекайте кілька секунд.
  8. На цьому процедура програмування завершена.
Дата публікації 29.07.2021
З повагою, ВАШ ПУЛЬТ