Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як вибрати універсальний пульт керування

Як вибрати універсальний пульт керування
08-12-2021

Переваги універсального пульта управління технікою та особливості його вибору

У сучасних побутових реаліях люди дедалі більше завдань довіряють техніці. Отже, стає актуальним питання ефективного керування нею. Для цього можна використовувати смартфон, попередньо оснастивши його відповідними програмами. Але не варто навантажувати свій і без того перевантажений девайс, замість цього придбайте універсальний пульт керування домашніми пристроями!

Використання пристрою має практичне значення. З ним ви не станете плутатися в пошуках дистанційних пультів до телевізора, приставки чи домашнього кінотеатру. Керуйте ними за допомогою одного гаджета та оцініть, наскільки це зручно.

Технічні можливості

Універсальному пульту дистанційного керування доступні базові операції:

  1. Увімкнення та вимкнення мультимедійних пристроїв.
  2. Варіювання гучністю.
  3. Перемикання телевізійних каналів та режимів виведення зображення.
  4. Вхід у меню налаштувань та навігація в ньому.

У процесі керування пристроями за допомогою універсального пульта ви зможете вводити цифри від нуля до дев'яти. Це необхідно для введення кодів та інших операцій.

Роблячи вибір, зверніть увагу, що сучасні пульти дистанційного керування забезпечуються як базовими, так і розширеними функціями. З їхньою допомогою ви зможете підтверджувати вибрані дії, налаштовувати послідовність команд, виводити дані на рідкокристалічний екран. При розширенні списку каналів реально запрограмувати пульт управління на те, щоб він працював із новими сигналами.

Зробивши відповідні налаштування телевізора за допомогою ПДУ нової модифікації, ви зможете отримувати інформацію про телепередачу, яка транслюється. Є кнопки, за допомогою яких завантажуються найпопулярніші медіасервіси. Одним натисканням ви можете повернутися до передачі, яку нещодавно дивилися, що дуже зручно, якщо ви перемикалися на час реклами або для перегляду новин.

Сучасні версії мультимедійних пультів дистанційного керування дозволяють за необхідності активувати 3D-режим або вимкнути його. Дуже важливе значення має можливість керувати комп'ютерами або ноутбуками.

Нині в продаж надходять вироби різних типів. Їх відрізняють:

  • набір функцій;
  • радіус дії;
  • дизайн та ін.

Найважливішим показником є ​​ціна. Як правило, чим дорожча модель, тим ширші її можливості. Ви можете вибрати пульти дистанційного керування, які взаємодіють із десятками девайсів. Це не тільки телевізори або мультимедійні системи, але також пральні машини, посудомийки, жалюзі, кондиціонери та інша техніка, яка спрощує побут та збагачує дозвілля.

У чому перевага пристрою

Оскільки більшість сімей не обмежується телевізорами чи аудіосистемами, для оптимізації роботи техніки краще вибрати універсальний дистанційний пульт. Якщо він у вас є, ви можете на якийсь час «забути» про оригінальний гаджет, залишивши його в резерві для підстрахування.

Перед тим як використовувати універсальний пульт, необхідно вивчити призначення кнопок, котрі є на ньому, а потім «прив'язати» його до пристроїв, які плануєте експлуатувати. Про те, як це робиться, докладно описується в інструкції до гаджета. При її уважному вивченні процес налаштування займає кілька хвилин.

Надійність – ще одна важлива характеристика універсальних пультів дистанційного керування. Вони стійкі до ударів та інших механічних впливів, які можуть виникнути, наприклад, внаслідок випадкового падіння. З одного боку, це зумовлює високу якість збірки. З іншого – універсальний пульт дистанційного керування виготовляється з високоміцних матеріалів (наприклад, із пластику з ударостійкими властивостями). Деякі моделі випускаються з водонепроникним корпусом. Вибирайте їх, якщо пристрій має працювати там, де існує ризик потрапляння води.

У продаж надходять кнопкові, сенсорні та голосові універсальні пульти керування. Перші належать до традиційних версій, вони практичні та надійні. Сенсорні моделі характеризують черговий інноваційний ступінь. Найдосконалішими з універсальних пультів вважаються саме ті, що реагують на голосові команди. У їхньому виробництві залучені передові технології, і вони забезпечують користувачам максимальний комфорт.

Програмовані пристрої

Універсальні моделі поділяються на дві категорії. Перша – це програмовані. Такі версії містять вшиту базу сигнальних кодів, які використовуються для різних типів техніки:

  • телевізорів;
  • розумних вилок;
  • косметичних систем;
  • медіаплеєрів.

Перелік техніки вказано в користувацькому керівництві до універсального пульта управління.

Зверніть увагу на одну особливість! Річ у тому, що на ринку все ще зустрічаються пульти, які взаємодіють із TV-технікою одного бренду. Доречно зазначити, що їхнє віднесення до категорії універсальних дуже умовне, оскільки в разі купівлі нового телевізора пристрій не зможе підтримувати його. Але й для цієї проблеми цілком можливо знайти рішення. По-перше, універсальний пульт керування можна перепрограмувати. По-друге, для його взаємодії з гаджетом через комп'ютер завантажуються необхідні програмні коди, яких не вистачає.

Нові технології у вашому будинку

Більш сучасною й просунутою вважається друга категорія – моделі, які «здатні навчатися». Їхня технологічна особливість полягає в тому, що вони оснащуються приймачами інфрачервоного сигналу. Саме завдяки йому відбувається «навчання». Суть цього процесу полягає в тому, що пульт спрямовується в бік техніки, наприклад того ж телевізора. Користувач натискає певну комбінацію клавіш, необхідну для будь-якого процесу, а пристрій запам'ятовує її. Використання таких універсальних гаджетів значно спрощує взаємодію користувача та техніки.

У продажі з'явилися також навчально-програмовані моделі. У них комбінуються найкращі характеристики обох різновидів універсальних пультів управління домашньою технікою.