Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як розблокувати пульт від кондиціонера

Як розблокувати пульт від кондиціонера
07-12-2020

Як розблокувати пульт від кондиціонера

Пульт - пристрій, що забезпечує зручне і комфортне керування кліматичним обладнанням. ПДУ є незамінним елементом в комплектації будь-якого сучасного кондиціонера. Якщо пристрій несправний або заблоковано, користуватися кліматичної установкою неможливо. У цій статті розберемо, як розблокувати пульт від кондиціонера і що робити в разі поломки ПДУ.

Якщо дисплей пристрою активний, але цим пристроєм не виходить управляти, причини можуть бути наступними:

  • Відсутність напруги. Можливо, кліматична система просто не підключена до електричної мережі або на електрощиті вибив автомат.
  • Несправність фотоприймача. Якщо пульт кондиціонера робочий, в ньому використовуються нові батарейки, а обладнання можна включити з кнопки на корпусі, потрібна діагностика фотоприймача. Цей елемент використовується для прийому сигналів і розташовується у внутрішньому блоці. Являє собою датчик і мікросхему.
  • Пошкодження проводки фотоприймача. Обрив електричного кола або порушення контакту в результаті зносу - цілком природна проблема. Буде потрібно заміна або шлейфа з проводами, або окремої ділянки ланцюга.
  • Несправність електроніки. При виході з ладу електронного модуля єдиним варіантом ремонту буде заміна.

Перед тим як розблокувати пульт від кондиціонера, переконайтеся, що обладнання підключено до розетки, а в електромережі є напруга. Якщо техніка не реагує на натискання клавіш ПДУ, відсуньте штори та інші перешкоди, які можуть заважити проходженню сигналу. Вимкніть телевізор і радіоприймач, якщо вони є в приміщенні, оскільки ці пристрої можуть створювати перешкоди для передачі імпульсів по каналу зв'язку.

Як розблокувати пульт від кондиціонера Купер Хантер

Перед тим як розблокувати пульт від кондиціонера C & H, упевніться в тому, що в пристрої використовуються робочі елементи живлення. При необхідності встановіть нові батарейки. Щоб розблокувати пульт кондиціонера Купер Хантер, необхідно одночасно натиснути поєднання клавіш «+» і «-», що використовуються для управління температурою.

как разблокировать пульт кондиционера купер хантер
Для блокування клавіш виконуються аналогічні дії. У разі блокування на дисплеї пристрою з'явиться індикатор у вигляді закритого замка. Після того як розблокувати пульт від кондиціонера C&H вдалося, переконайтеся в працездатності всіх функцій меню.

Як розблокувати пульт від кондиціонера Gree

Розблокувати пульт кондиціонера Gree можна аналогічним способом. На всіх моделях кліматичних систем цієї марки для активації і розблокуваy також використовуються кнопки регулювання температури «+» і «-». Якщо у вас вийшло розблокувати пульт кондиціонера Gree, з дисплея пристрою зникне індикатор закритого замка.

как разблокировать пульт от кондиционера gree

Пульти ДУ демонструють на екрані дані про температуру повітря в приміщенні, які можуть виводитися в градусах Цельсія або Фаренгейта. Для зміни формату відображення потрібно перевести ПДУ в режим OFF. Щоб перейти з градусів Цельсія на Фаренгейт і навпаки, одночасно натискаються кнопки «-» і «MODE».
Щоб ПДУ пропрацював довго, не варто зберігати його в місцях з підвищеною вологістю і під прямим впливом сонячних променів. При управлінні кліматичною системою переконайтеся у відсутності перешкод між інфрачервоним датчиком і внутрішнім блоком. Відстань між ними має скласти не більше 10 м, інакше якість сигналу порушується.