Кошик
UA RU
ПН-ПТ: 9:00-18:00
СБ-НД: 10:00-18:00
м. Київ, вул. Солом'янська 5, офіс 606
Меню
Каталог пультів
Каталог пультів

Як налаштувати аеропульт

 Як налаштувати аеропульт
07-12-2020

Аеромишь (AirMouse) являє собою пристрій для управління технікою (пульт), оснащене гіроскопом. Це спеціальний датчик, що реагує на зміну кута нахилу тіла в просторі. Кожен сучасний смартфон оснащується гіроскопом, завдяки чому при зміні його положення картинка або відео на дисплеї перевертається. Що стосується аеропульта, то передавач дозволяє управляти курсором на екрані ТВ при зміні положення руки з ПДУ в просторі. У цій статті детально розберемо, як налаштувати аеромиш на телевізорі.

Основні переваги аеропультів:

  • зручне управління курсором;
  • швидкий вхід в головне меню і його підрозділи, доступ до файлів;
  • можливість синхронізації з різними девайсами, які працюють на Windows або Android;
  • зручне перемикання між відеороликами і аудіофайлами, зміна гучності;
  • можливість листуватися з іншими користувачами, вводити текст або відправляти голосові повідомлення;
  • практичність - завдяки технології інтелектуального енергозбереження батарейки або акумулятори розряджаються не так швидко.
Якщо аеро пульт оснащений мікрофоном, голосовий пошук на телевізорі працювати не буде. Використання цієї функції можливо при підключенні пристрою до смарт-приставці або комп'ютера. Крім того, аеромишь працює тільки на відключення техніки. Якщо потрібно налаштувати її на включення телевізора або приставки, потрібно придбати модель з опцією навчання кнопок. Перед тим як налаштувати аеромишь, необхідно навчити її функціоналу з рідного пульта.

как откалибровать аэромышь


Як відкалібрувати аеромишь

З новими аеропультамі не виникає проблем при експлуатації. Якщо ж пристрій не працює належним чином, як правило, це пов'язано з його падінням, ударами, попаданням вологи всередину. Коли курсор плаває по екрану ТВ або пульт не реагує на дії користувача, це може вказувати на порушення калібрування гіроскопічного датчика.

Як відкалібрувати аеромишь Т2:

  1. Спочатку необхідно витягти батарейки з пристрою.
  2. Потім затиснути кнопки курсору «вліво» і «вправо».
  3. Перед тим як відкалібрувати аеромишь, вставте назад батарейки або акумулятори. При цьому кнопки на пульті необхідно утримувати, не відпускаючи. Якщо зелений індикатор почне блимати, це вказує на початок режиму калібрування ПДУ.
  4. Тепер аеропульт потрібно розмістити на горизонтальній поверхні і натиснути «ОК».
  5. Режим калібрування буде завершено, коли індикатор перестане блимати.
Більшість несправностей в роботі пульта можна усунути шляхом калібрування. Після цього необхідно перевірити аеромишь. Якщо вона продовжує працювати некоректно, спробуйте відкалібрувати пристрій ще раз. Якщо і це не допомогло виправити проблему, можливо, пошкоджений гироскопический датчик.

Як підключити аеромишь

Багато великих брендів (Samsung, Sony, Philips, Sharp, LG) для кожної лінійки телевізорів випускають ПДУ з функціями аеромишей (гіроскоп, голосове управління і т. Д.). Як правило, вартість таких пристроїв досить висока (від 50 $), і вони не завжди входять в комплектацію до ТВ. Тому в якості альтернативи краще купити пульт аеромиш. Але для повноцінного використання всього функціоналу рекомендується вибрати пристрій з обучаємимі кнопками.

Одна з найпоширеніших моделей - Air Mouse G30S. Пристрій оснащується мікрофоном, але є ймовірність, що він не буде працювати коректно на ТВ. Точно розпізнають голос тільки смарт-приставки з ОС Android 7 і вище. У Air Mouse G30S передбачається два режими функціонування: радіоканал (RF) і інфрачервоний канал (IR). Перший призначений для роботи зі стандартними функціями ТВ-боксу і air-mouse. Другий використовується для управління технікою по інфрачервоному каналу із застосуванням навчених кнопок.

как подключить аэромышь

Як підключити аеромишь і запрограмувати її кнопки:

  1. На Air Mouse G30S включається інфрачервоний режим IR. На його активацію вкаже червоний індикатор.
  2. Кнопка «TV» на клавіатурі утримується протягом 3 секунд. Світлодіод почне повільно блимати червоним.
  3. Пульт дистанційного керування та Air Mouse G30S розташовуються передавачами один навпроти одного на відстані 2-3 см.
  4. На старому пульті натискається кнопка, команді якою буде навчатися аеромиш. При успішній передачі коду діод почне швидко блимати червоним.
  5. Протягом наступних трьох секунд на аеропульте необхідно натиснути на клавішу, яка повинна запам'ятати команду. Після успішного навчання кнопки діод знову буде блимати. Тепер можна підключити такі клавіші. Щоб вийти з режиму навчання, натисніть на «TV».

Перед тим як підключити аеромиш до телевізора і повноцінно використовувати всі її функції, потрібно прив'язати кнопку Power. Переконайтеся, що в пристрої встановлені робочі батарейки. Щоб налаштувати аеромиш на включення, виконуються аналогічні дії, як з навчанням кнопок. Тільки в даному випадку потрібно запрограмувати саме клавішу Power.

как привязать аэромышь к ресиверу

Як прив'язати аеромиш

Бувають ситуації, коли аеропульт перестає «бачити» USB-адаптер. Коннект між пристроями може бути відсутнім через несправність останнього. Якщо приймач вийшов з ладу або загубився, можна купити універсальний адаптер.
Як прив'язати аеромишь до ресивера на прикладі Air Mouse G30:
  1. Приймач підключається до USB-виходу використовуваного пристрою.
  2. Драйвер адаптера повинен автоматично «підтягнутися» протягом 20-60 секунд.
  3. Спробуйте посувати аеропультом. Якщо курсор переміщається по екрану, це вказує на те, що прив'язка виконана успішно.
Якщо цей спосіб прив'язки не дав результатів, виконайте наступні дії:
  1. Вийміть адаптер з USB-роз'єму.
  2. Витягніть одну батарейку з аеромиші.
  3. Затисніть на кілька секунд кнопки «ОК» і «Стрілка назад».
  4. Потім, утримуючи клавіші, вставте батарейку назад в відсік.
  5. Зверніть увагу на пульт: світлодіод повинен почати швидко блимати.
  6. Тепер підключіть адаптер до USB-роз'єму.
  7. Покладіть аеромишь на відстані 10 см від адаптера. Якщо зелений індикатор перестане блимати, прив'язка виконана успішно.
Детально про те, як прив'язати аеромишь і налаштувати пристрій, можна дізнатися з сервісного керівництва до конкретної моделі пульта. Якщо створення пари з першого разу не вдалося, спробуйте повернути пульт до заводської конфігурації і підключіть девайс заново. Щоб скинути всі настройки, затисніть одночасно кнопки «TV» і «DEL».